fredag 15 maj 2009

Resort.




Det finns gånger då man på fullt allvar har förlorat hoppet om Chanel. Då det känns alldeles för Lagerfeld knappt något Chanel. För mycket gotiskt svart och hårda linjer. För lite känsla i boucléjackorna. Precis då är resortkollektionen rörande vacker. Mer inspirerande än någongting på väldigt länge. Dock tycker jag personligen att det nästan mest intressanta var att se herr Lagerfeld i någonting annat än svart. En intressant metallicblå kavaj och något vitpudrat hår. Det inger lite hopp om ett förändrat Chanel.

Något som faktiskt är fantatiskt med Chanel under Lagerfeld är att de bryter mark i gränslandet mellan mode och konst. Chanel hade trots allt en rundresande konstutställning fram tills dess att recessionen satte igång. Något mer fantastiskt är att resort visades på en strand i Venedig. Det måste varit oerhört vackert. Rörande närmast.

Att titta på bilderna [på style.com - precis som de ovan] av kollektionen berör mig. Att se modejournalisternas härdade uttryck är nedslående. Tanken på att sitta på en kritvit strand i Venedig medan hundratals plagg passerar gör nästan att jag tappar andan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar